روانشناسی رنگ ها در طراحی لباس

روانشناسی رنگ ها در طراحی مد و لباس

روانشناسی رنگ ها در طراحی لباس: شاید برای شما بسیار جالب و تعجب بر انگیز باشد اگر بگوییم که رنگ لباس هایی که بر تن دارید تا چه میزان بر روی اطرافیانتان و همچنین رسیدن به اهدافی که در نظر دارید، اثر گذار است. احساسات شما به راحتی می توانند بر روی انتخاب میان لباس هایتان اثر گذاشته و کنترل شما را بدست بگیرند. در حقیقت مهم ترین عامل هنگام خرید یک لباس، رنگ آن می باشد.

اما این موضوع چطور ممکن است؟

جالب است بدانید که تنها ۹۰ ثانیه طول می کشد تا یک محصول بتواند در شما تصوری ایجاد کند و آن را از طریق رنگ محصول انجام می دهد. علت آن هم در این موضوع است که تمامی رنگ ها دارای احساس هستند و هر کدام روانشناسی مخصوص به خود را دارند. از همین رو رنگ لباس ها تاثیر بسیار زیادی در طراحی مد و لباس داشته و می تواند حاوی معناهای متفاوتی باشد.
رنگ لباس های شما می تواند پیام و احساس مورد نظرتان را به دیگران منتقل کند. رنگ لباس شما می تواند وضعیت روحی و شخصیتتان را برای دیگران نمایان کند. در ادامه با ویژگی ها و روانشناسی برخی از رنگ ها آشنا خواهیم شد.

روانشناسی رنگ خاکستری

رنگ خاکستری را می توان تنها رنگی دانست که هیچگونه ویژگی روانی مستقیمی ندارد. این رنگ گاهی خنثی و گاهی افسرده کننده است. اغلب از این رنگ با سایر رنگ ها جهت متعادل نمودن آن استفاده می شود.
اغلب افرادی که بیش از حد از این رنگ استفاده می کنند تمایل دارند تا از دید مردم دور بمانند. به طور کلی اما فردی که از این رنگ استفاده می کنند را نمی توان به راحتی توصیف کرد.
رنگ خاکستری دارای ویژگی های مثبت و منفی همچون بی طرفی روانی، افسردگی، عدم اعتماد به نفس، کمبود انرژی و خواب بیش از حد می باشد.

روانشناسی رنگ قهوه ای

رنگ قهوه ای ترکیبی از رنگ های قرمز، زرد و مشکی است. این رنگ را می توان رنگی قدرمند و قابل اعتماد دانست.
رنگ قهوه ای دارای ویژگی های مثبت و منفی چون جدیت، قابل اعتماد بودن، پشتیبان بودن، خاکی بودن، عدم شوخ طبعی و سنگینی می باشد.

روانشناسی رنگ آبی تیره

یکی از مهمترین رنگها در طراحی لباس، رنگ آبی تیره است که نشانی از قدرت و اقتدار فرد است و از همین رو پوشیدن لباس هایی با این رنگ در کنفرانس ها و جلسات سخنرانی بسیار تاثیر مثبتی خواهد داشت. رنگ آبی مربوط به ذهن شما بوده و تاثیر بسیار زیادی بر روی جسم و روح شما دارد. رنگ آبی یکی از رنگ های آرامش بخش بوده و و ذهن را به تمرکز و آرامش دعوت می کند. رنگ آبی را می توان رنگ مورد علاقه مردم جهان دانست. این رنگ دارای تاثیرات مثبت و منفی چون هوش، اعتماد، آرامش، تامل، سردی، فقدان احساسات و … باشد.

روانشناسی رنگ زرد روشن

رنگ زرد روشن سرشار از انرژی و خوش بینی بوده و چنانچه به مهمانی های آرام و خانوادگی دعوت شده اید، پوشیدن لباس هایی به این رنگ خوشایند خواهد بود. پوشیدن این رنگ در جلسات و کنفرانس ها پیشنهاد نمی شود چرا که حس قدرت و اقتدار را از شما خواهد گرفت. رنگ زرد مربوط به احساسات شما بوده و تاثیر بسیار زیادی بر روی جسم و روح شما دارد.
طول موج رنگ زرد نیز طولانی بودن و از همین رو رنگ زرد یکی از رنگ های غالب می باشد. این رنگ از نظر احساسی محرک بوده و رنگ بسیار فعالی است. رنگ زرد قدرت این را دارد تا میزان روحیه و عزت نفس افراد را بالا ببرد و موجب خوش بینی در سایر افراد شود.

مطالعات اخیر نشان داده که رنگ زرد می تواند میزان تولید سروتونین مغز را افزایش داده، عمل متابولسیم را سرعت ببخشد و در نهایت خلق و خوی افراد را بهتر کند. از همین رو از رنگ زرد اغلب در سایت های تبلیغاتی استفاده می شود.
رنگ زرد دارای تاثیرات مثبت و منفی چون خوش بینی، اعتماد به نفس، عزت نفس، خلاقیت، غیر منطق بودن، افسردگی، اضطراب و یا ترس باشد.

روانشناسی رنگ سبز تیره

این رنگ را می توان در دو کلمه ثروت و رشد خلاصه کرد. از همین رو برای مصاحبه های شغلی خود، لباس هایی به این رنگ را انتخاب نمایید. رنگ سبز یکی از رنگ های دلنشین می باشد که هیچگونه نیازی به متعادل شدن ندارد. این رنگ یکی از رنگ های اطمینان بخش بوده و می تواند روحیه افراد را نشاط ببخشد. اغلب افرادی که از این رنگ برای لباس های خود استفاده می کنند دارای زندگی فعالی بوده و به مراتب مهربان تر هستند. در حقیقت این رنگ از طبیعت نشات می گیرد و از همین رو آرامش و رضایت را نیز همراه خود دارد.
رنگ سبز دارای تاثیرات مثبت و منفی همچون طراوت، اطمینان، صلح، کسالت و بی حوصلگی است.

روانشناسی رنگ قرمز

رنگ قرمز را می توان پررنگ ترین رنگ دانست. این رنگ احساسات مختلفی را درون خود دارند. برای مثال ممکن است حس اعتماد به نفس را به دیگران منتقل کند و یا حس خطر را در آنان بر انگیزد. به طور کلی زمانی که این رنگ را انتخاب می کنید، توجهات زیادی را به خود جلب خواهید کرد.
رنگ قرمز مربوط به بدن شما بوده و تاثیر بسیار زیادی بر روی جسم و روح شما دارد. رنگ قرمز از آن جایی که طولانی ترین طول موج را دارد از جمله رنگ های غالب بوده و به عنوان یک رنگ خالص شناخته می شود.
این رنگ دارای تاثیرات مثبت و منفی همچنون احساس شجاعت جسمانی، قدرت، انرژی، هیجان، گرما، سرپیچی و پرخاشگری می باشد. همچنین رنگ قرمز می تواند ضربان قلب را افزایش داده و انرژی و میزان تحریک پذیری فرد را بالا ببرد.

روانشناسی رنگ سیاه

یکی دیگر از مهمترین رنگ ها در طراحی لباس، رنگ مشکی است که یکی از رنگ های غالب می باشد و می تواند پیامد های روانی زیادی داشته باشد. این رنگ می تواند انرژی اطراف را به به سمت شما جذب کرده و شخصیتتان را پنهان کند. از آن جایی که این رنگ هیچگونه نوری در خود ندارد، طول موجی را منعکس نکرده و گاهی نیز می تواند هراس برانگیز باشد.
رنگ سیاه دارای پیچیدگی های مخصوص به خود بوده و می توان از آن در کنار رنگ سفید استفاده کرد. طبق تحقیقات صورت گرفته افراد حساس و بلند پرواز ترجیح می دهند از این رنگ در لباس هایشان استفاده کنند. این افراد به آسانی تحریک شده و از همین رو سعی در پنهان کردن احساس خود دارند. رنگ سیاه را می توان نشانه ای از اعتبار، جدیت و هوش افراد دانست. در بسیاری از دانشگاه های اروپایی از این رنگ به عنوان رنگ لباس فارق التحصیلی استفاده می شود.

روانشناسی رنگ سفید

رنگ سفید بازتاب کامل بودن و نیروی کاملی از انواع طیف ها را در چشم افراد منعکس می کند. این رنگ خالص می تواند میزان درک از فضا را افزایش دهد. رنگ سفید را می توان نمادی از آزادی، سادگی و پاکی دانست. اغلب افرادی که از این رنگ استفاده می کنند تلاش کننده بوده و از آغاز های نو لذت می برند‌. رنگ سفید دارای تاثیرات مثبت و منفی چون اطمینان بخش بودن، پشتیبان بودن، طبیعت، عدم دلفریبی و شوخ طبعی، سنگینی و … دانست.

روانشناسی رنگ بنفش

رنگ بنفش یکی از رنگ هایی است که کوتاه ترین طول موج را دارد‌. اغلب از این رنگ به عنوان رنگی که نشان از جاه و جلال دارد یاد می کنند. رنگ بنفش رنگی بیرون درون گرا است و از همین رو ذهن را به تفکر وا می دارد. چنانچه در مکانی از این رنگ زیاد استفاده شود خواهید دید که ذهنتان چگونه درگیر اندیشیدن و درون نگری بیش از حد خواهد شد.
در گذشته از این رنگ به عنوان نماد سلطنت به کار می رفت. البته برخی از موارد استفاده اشتباه از این رنگ می تواند حس کم ارزشی را نشان دهد. کلئوپاترا عاشق رنگ بنفش بوده است و در زمان های او تنها اشراف و ثروتمندان حق پوشیدن لباس هایی به این رنگ را داشتند. اغلب افرادی که این را دوست دارند افرادی احساسی، حساس، عاشق عرفان، رویایی و غیر قابل پیش بینی می باشند. رنگ بنفش دارای تاثیرات مثبت و منفی همچون تجمل گرایی، حقیقت جویی، آگاهی معنوی، درون گرایی و سرکوب می باشد.

روانشناسی رنگ نارنجی

رنگ نارنجی ترکیبی از رنگ قرمز و زرد است. این رنگ را رنگی محرک از نظر جسمی و روحی می شناساند. اغلب در فضا های تفریحی و مهمانی ها از این رنگ استفاده می شود چرا که رنگ نارنجی رنگی گرم، شاد و جذاب است. اغلب افرادی که از این رنگ برای لباس های خود استفاده می کنند افرادی هستند که قدرت ریسک بالایی داشته، بلند پرواز، مشتاق و محتاط آمد. رنگ نارنجی دارای ویژگی های مثبت و منفی چون غذا، اشتیاق، سرگرمی، ناپختگی و محرومیت می باشد.

روانشناسی رنگ صورتی

رنگ صورتی از رنگ قرمز و سفید گرفته شده است و می تواند از نظر جسمی بر روی افراد تاثیر آرامش بخشی بگذارد. رنگ صورتی را می توان نماینده زنانگی و بقا دانست. البته لازم به ذکر است استفاده بیش از حد از این رنگ می‌ تواند سبب خستگی روحی و فیزیکی شود.
صورتی کم رنگ را می توان نشانه ای از زنانگی نهایی دانست و آن را به رنگی شیرین و زنانه می شناسند. افرادی که از این رنگ برای لباس های خود استفاده می کنند اغلب افرادی خوش بین و عشق دوست هستند و مهربان اند. دیوار های برخی از زندان ها به رنگ صورتی رنگ آمیزی شده تا بتواند سطح خشونت را در زندانیان کاهش دهد. رنگ صورتی دارای تاثیرات مثبت و منفی همچون آرامش جسمانی، عشق، زنانگی، تمایلات جنسی، لاغری و ضعف جسمانی می باشد.

روانشناسی رنگ ها؛ در هر موقعیتی چه رنگ لباسی به تن کنیم؟

بسیاری از افراد در انتخاب لباس مناسب برای مصاحبه‌های شغلی با مشکل رو به رو هستند. در اغلب موارد آن‌ها لباسی به تن می‌کنند که به نظر خودشان با آن عالی می‌شوند. اما این همیشه شیوه‌ی مناسبی برای انتخاب لباس نیست، چرا که هر رنگ لباسی که انتخاب می‌کنید پیام خاصی را به اطرافیان تان می‌رساند.

۱- کسانی که مشکی به تن می‌کنند باهوش‌تر به نظر می‌رسند

مشکی رنگ تجمل و پختگی است. این رنگ یک حس ویژه بودن و جدیت ساطع می‌کند.

بر اساس تحقیقات، رنگ مشکی از نظر دیگران نشانه‌ی اعتبار، قدرت، جدیت و هوش بالا تلقی می‌شود. اما از آنجایی که رنگ مشکی در بسیاری از فرهنگ‌ها تداعی گر عزا و غم نیست هست، بهتر است پوشش خود را سر تا پا مشکی انتخاب نکنید، چرا که ظاهر تان را بیش از حد رسمی می‌کند. به علاوه، دانشمندان می‌گویند مردانی که رنگ مشکی به تن می‌کنند پرخاشگرتر به نظر می‌رسند.

۲- کسانی که سفید به تن می‌کنند معتبر به نظر می‌رسند

روانشناسی رنگ ها؛ در هر موقعیتی چه رنگ لباسی به تن کنیم؟

رنگ سفید نماد پاکی و سادگی است. اما اگر از سر تا پا سفید به تن کنید، ممکن است این حس را در دیگران ایجاد کند که فردی غیر قابل دسترس، سرد و مایل به کمال گرایی هستید. به گفته‌ی روانشناسان رنگ سفید می‌تواند نشانه‌ی صداقت و خلوص هم تلقی شود.

استفاده از رنگ سفید کمک می‌کند از خود تصویر فردی منظم و برخوردار از قدرت تصمیم گیری بسازید. از آنجایی که این رنگ حس تازگی و کمال هم می‌دهد، برای معرفی یک پروژه‌ی جدید یا جلسه‌ای که در آن قصد ارائه‌ی ایده‌های خلاقانه دارید، بهتر است رنگ سفید به تن کنید.

۳- کسانی که آبی به تن می‌کنند قابل اعتماد و با اعتماد به نفس به نظر می‌رسند

روانشناسی رنگ ها؛ در هر موقعیتی چه رنگ لباسی به تن کنیم؟

به گفته‌ی دانشمندان، طیف‌های تیره‌ی آبی اثری آرامش بخش دارند؛ بنابراین اتفاقی نیست که شرکت‌های هواپیمایی اغلب از این رنگ برای یونیفرم کارکنان خود استفاده می‌کنند. رنگ آبی تداعی گر هوش، اعتما، اثربخشی و آرامش نیز هست.

این رنگ می‌تواند انتخابی مناسب برای لباس‌های اداری باشد و اغلب در جلسات مهم نیز دیده می‌شود؛ بنابراین اگر می‌خواهید متعهد و قابل اعتماد به نظر برسید استفاده از رنگ آبی در پوشش خود برای مصاحبه‌های شغلی یا محل کار همیشه انتخاب مناسبی است.

۴- رنگ زرد بیشتر اوقات روحیه بخش است

روانشناسی رنگ ها؛ در هر موقعیتی چه رنگ لباسی به تن کنیم؟

بر اساس تحقیقات، رنگ زرد باعث افزایش تولید هورمون شادی بخش سروتونین در مغز، افزایش سرعت سوخت و ساز بدن و بالا رفتن روحیه می‌شود. این رنگ تمرکز را هم بیشتر می‌کند و به همین خاطر است که در علائم راهنمایی و رانندگی و تبلیغات زیاد از آن استفاده می‌شود. این رنگ گرم و شادی بخش حس خوشی و بازیگوشی می‌دهد و برای افراد فعال مناسب است.

با این حال، استفاده‌ی زیاد از رنگ زرد در پوشش می‌تواند باعث اضطراب، نگرانی و دلهره شود، به خصوص در کسانی که به خودی خود مضطرب هستند. استایلیست‌ها توصیه می‌کنند اگر قصد تحت تأثیر قرار دادن مردان را دارید، از پوشیدن رنگ زرد خودداری کنید، چون این رنگ را اغلب سطح پایین و ساده لوحانه می‌دانند.

۵- بنفش رنگ اصالت، جاه و مقام و عدم انطباق است

روانشناسی رنگ ها؛ در هر موقعیتی چه رنگ لباسی به تن کنیم؟

در گذشته، بنفش رنگ کسانی بود که از ثروت و قدرت برخوردار بودند. این رنگ بعد‌ها تداعی گر رمز و راز و چیز‌های فانتزی شد. اگر می‌خواهید شخصی قوی، کاریزماتیک و توانمند به نظر برسید، رنگ بنفش انتخابی عالی است. این رنگ جایگزین مناسبی هم برای مشکی است، چرا که رنگ نسبتاً خلاقانه تری است.

آیا بنفش رنگ مناسبی برای مصاحبه‌های شغلی است؟ بله، اگر متقاضی یک پست مدیریتی در یک محیط خلاقانه هستید و می‌خواهید ثروتمند و هنرمند به نظر برسید. اگر بنفش رنگ غالب پوشش تان باشد، احتمال پذیرفته شدن وام تان یا آماده سازی سریع‌تر سفارش تان در یک رستوران گران قیمت بیشتر می‌شود. با این حال، اگر برای کارفرمای احتمالی تان، انعطاف پذیری، تعهد و تواضع مهم باشد، بهتر است از استفاده از این رنگ در پوشش خود پرهیز کنید.

۶- اگر می‌خواهید با اعتماد به نفس به نظر برسید قرمز بپوشید

روانشناسی رنگ ها؛ در هر موقعیتی چه رنگ لباسی به تن کنیم؟

رنگ قرمز همیشه توجه را به خود جلب می‌کند و ضربان قلب را بالا می‌برد. تحقیقات نشان داده مردان از زنانی که لباس قرمز رنگ به تن دارند سؤالات شخصی بیشتری می‌پرسند. علاوه بر این، روانشناسان پی بردند مردان به پیشخدمت‌های زنی که رژلب قرمز می‌زنند انعام بیشتری می‌دهند. اگر می‌خواهید هر زمان که وارد جمعی شدید همه‌ی توجه‌ها را به خود جلب کنید، از رنگ قرمز استفاده کنید.

اگر می‌خواهید جسور، جذب و با اعتماد به نفس به نظر برسید، قرمز بپوشید. اگر می‌خواهید به قرار عاشقانه بروید و قلب مردی تسخیر کنید، یک لباس قرمز رنگ برای خود انتخاب کنید؛ و اگر می‌خواهید به همکاران خود انگیزه‌ی دهید تا برای دستیابی به دستاورد‌های تازه تلاش کنند، از رنگ قرمز بهره ببرید. اما بهتر است در مصاحبه‌های شغلی از پوشیدن این رنگ خودداری کنید، چون برخی مسئولان استخدام تمایلی به استخدام کسانی با چنین شخصیت پر شر و شوری ندارند.

۷- برای مصاحبه‌های شغلی قهوه‌ای نپوشید

روانشناسی رنگ ها؛ در هر موقعیتی چه رنگ لباسی به تن کنیم؟

یک شرکت آنلاین که در زمینه‌ی ساخت رزومه‌های موفق فعالیت می‌کند یک بار نظرسنجی‌ای عمومی انجام داد. پرسش این شرکت از مردم این بود که در مصاحبه‌های شغلی موفق خود چه رنگ لباسی به تن داشتند. این نظرسنجی نشان داد کسانی که رنگ قهوه‌ای داشتند در میان افرادی که مصاحبه‌ی شغلی موفقی داشتند در اقلیت بودند. اما قهوه‌ای رنگ ثبات و امنیت است و حس تعهد به ارزش‌های سنتی، تاب آوری و قابل اعتماد بودن می‌دهد. با این حال، کسانی که رنگ قهوه‌ای به تن می‌کنند، بالاترین احتمال را در رد شدن در مصاحبه‌های شغلی دارند.

از سویی دیگر، اگر محیط کارتان اضطراب آور و آشفته باشد و بخواهید آرامش بیشتری به آن دهید، از قهوه‌ای استفاده کنید. یا اگر می‌خواهید به پیاده روی بروید و از تنهایی و طبیعت اذت ببرید، لباس‌هایی با طیف‌های خاکستری به تن کنید.

۸- رنگ نارنجی به شکسته شدن یخ جمع کمک می‌کند

روانشناسی رنگ ها؛ در هر موقعیتی چه رنگ لباسی به تن کنیم؟

رنگ نارنجی تداعی گر گرما و شوق است و به هر محیط اجتماعی‌ای انرژی و درخشش می‌دهد. اگر به یک مهمانی دعوت شدید و می‌خواستید که در آن در مرکز توجه باشید، نارنجی بپوشید. این امر در مورد زمانی هم صدق می‌کند که می‌خواهید با یک تیم خلاق کار کنید و تنها با ظاهرتان آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهید.

با این حال، به خاطر داشته باشید که استفاده‌ی افراطی از رنگ نارنجی می‌تواند حس سبک یا جلف بودن بدهد، بنابراین تعادل را در استفاده از این رنگ رعایت کنید.

۹- اگر به دنبال افزایش حقوق هستید، سبز بپوشید

روانشناسی رنگ ها؛ در هر موقعیتی چه رنگ لباسی به تن کنیم؟

رنگ سبز تداعی گر طبیعت، آرامش و سلامتی است؛ بنابراین اگر در حوزه‌ی سلامت کار می‌کنید یا فروشنده‌ی محصولاتطبیعی، اورگانیک و سازگار با محیط زیست هستید، لباس‌های سبز رنگ همیشه انتخاب مناسبی برای شما هستند.

رنگ سبز نماد پول، ثروت، شانس و خلاقیت نیز هست؛ بنابراین اگر می‌خواهید حقوق تان را بیشتر کنید یا در جلسه‌ی بعدی هیئت مدیره ایده‌ی جدیدی را مطرح کنید، از رنگ سبز استفاده کنید.

۱۰- برای امتحان رنگ صورتی نپوشید

روانشناسی رنگ ها؛ در هر موقعیتی چه رنگ لباسی به تن کنیم؟

رنگ صورت تداعی گر زنانگی، عشق و مهربانی است. این رنگ اثر آرامش بخشی دارد. اگر می‌خواهید فردی لطیف و همدل به نظر برسید، صورتی بپوشید. اما به خاطر داشته باشید که این رنگ می‌تواند یادآور شیرینی و معصومیت دوران کودکی هم باشد و بنابراین گاهی حس خام و ساده بودن دهد.

بنابارین اگر در امتحانی با لباس صورتی رنگ در برابر یک معلم متعصب ظاهر شوید، احتمال اینکه او سؤالات دشوارتری نسبت به شاگردانی که لباس مشکی به تن دارند از شما بپرسد بیشتر می‌شود. به همین دلیل اگر به دنبال یک شغل فرهیختانه هستید، از پوشیدن صورتی خودداری کنید.

۱۱- کسانی که خاکستری به تن می‌کنند بسیار قابل اعتماد به نظر می‌رسند

روانشناسی رنگ ها؛ در هر موقعیتی چه رنگ لباسی به تن کنیم؟

رنگ خاکستری و طیف هایش نماد آرامش و پختگی هستند. این رنگ را کاربردی و یکدست می‌دانند. طیف‌های خاکستری در پوشش اغلب انتخاب افرادی با سنی خاص هستند، به همین دلیل گاهی این رنگ را نشانه‌ی تبعیت و بی علاقگی می‌دانند.

به گفته‌ی استایلیست ها، رنگ خاکستری این امکان را به شما می‌دهد که از جلب توجه دیگران خودداری کنید و در جمع نامرئی باشید؛ بنابراین اگر در شغل جدیدی استخدام شده اید، بهتر است لباس‌های خاکستری به تن کنید تا تمرکزتان بر امور و آمادگی تان برای تبعیت از قوانین را نشان دهید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *